Bosna i Hercegovina u prošlosti je izgubila veliki broj fudbalera. Danas ih prepoznajemo samo po imenima i prezimenima. Naši su, mada njihovi pasoši govore drugačije.

Jedan od njih je i Haris Seferović koji već nekoliko sezona sa uspjehom nosi dres Benfice. Njegovi roditelji su iz Sanskog Mosta. U prošlosti Seferović se mnogo povezivao sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine, pozvan je na druženje u Sloveniju kada su Zmajevi protiv te selekcije igrali prijateljsku utakmicu, ali na kraju je postao reprezentativac Švicarske.

Kada su Seferovića pitali zašto ne igra za BiH, imao je zanimljiv odgovor.

– Moji roditelji su iz Bosne i Hercegovine i često dolazim tamo. Sigurno je da nisam ja kriv što nisam zaigrao za BiH. Nisam dobio poziv da igram za reprezentaciju, rekao je u prošlosti Seferović.

Velika je šteta što su Zmajevi izgubili ovog igrača, posebno kad pogledamo kakve danas partije pruža u dresu Benfice. Samo u prvenstvu je dosad zabio 16 pogodaka i ubilježio šest asistencija, a još četiri gola je dao u Kupu. Zbog sjajnih igara već ga povezuju sa Romom u kojoj bi trebao naslijediti Edina Džeku u napadu.

Inače, Seferović ima i zanimljivu tetovažu koja dovoljno pokazuje da ne zaboravlja odakle dolazi. Oslikao je kartu naše zemlje sa motivima ljiljana.

(Sportske.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime