Prema pisanju američkog portala Week.com, komšija Jusufa Nurkića, tužio je bosanskohercegovačkog košarkaša na Okružnom sudu Clackamas, tvrdeći da je bacao beton, smeće i kamenje preko ograde na njegovo imanje u zapadnom Linnu.

Farmer iz Oregona Kent Seid, traži od Nurkića plaćanje odštete u iznosu od 8.674 dolara zbog nedozvoljenog ulaska na njegovo imanje za ispašu stoke, gdje je prema njegovim tvrdnjama, bh. košarkaši as bacao smeće preko ograde na njegov posjed.

Njih dvojica posjeduju susjedna zemljišta u okrugu Clackamas, a duž imovinske linije između dva imanja postavljena je ograda koja ih dijeli.

Seid tereti Nurkića i da je pri odlaganju otpada oštetio ogradu, zbog čega traži plaćanje troškova uklanjanja smeća i popravka ograde. Također, tvrdi da Nurkić nije odgovorio na njegov lični zahtjev za plaćanjem štete, nakon čega se odlučio tužiti košarkaša Portlanda.

Kako navodi portal Week.com, porodica Seid ima bogatu historiju imovinskih sporova na sudu, uključujući tužbu protiv školskog okruga Wilsonville i četiri tužbe protiv grada Lincoln Cityja, a advokat Kenta Seida nije bio spreman za komentar.

https://www.wweek.com/news/courts/2021/04/02/lawsuit-claims-jusuf-nurkic-dumped-trash-on-neighbors-cattle-grazing-land/

(klix.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime