Predsjednik Nogometnog saveza BiH, Vico Zeljković, bio je gost podcasta na portalu SportSport.ba.

O mnogim temama razgovarali smo sa prvim čovjekom krovne kuće bh. nogometa, a između ostalog dotaklo se i legendarnog kapitena Sergeja Barbareza, za kojeg dobar dio nacije i dalje smatra da je trebao da bude selektor ispred Ivajla Peteva.

“Gdje je Sergej? Koliko znam, u Mostaru”, kazao je u šali Zeljković, pa je nastavio:

“Sigurno da se radi o istinskoj legendi bh. reprezentacije. Što se tiče igračke karijere, nema zamjerki, kapa dole i sigurno je tim nekim statusom u reprezentaciji zaslužio više. Pokušalo se sav teret prebaciti na mene zbog toga što nema Barbareza, a bilo je 10-12 godina prije mene prostora da se da šansa Sergeju. Ja sam s njim dva-tri puta razgovarao na tu temu dok je sve ovo trajalo i iskreno, bio me pozitivno iznenadio kako posmatra na neke stvari”.

“Nisam ja ničiji advokat niti želim da budem nečiji savjetnik ili nekoga usmjeravam u nešto, ali imamo pozitivan primjer u Hrvatskoj gdje dosta bivših reprezentativaca ima dobre trenerske karijere. Svi su oni negdje počeli. Ne znam da li bi ovo uspjelo bez nekog puta. Po meni se trebaju spustiti tenzije. Ima vremena ispred nas. Niko nije prectran i prekrižen. Jednostavno, Barbarez meni lično nije bio problem, ali generalno je mišljenje da pokušamo dovesti nekoga ko ima određeno iskustvo i ko ima neke rezultate, bez obzira kako se to medijski predstavljalo. To što s Dinamom nije osvojio titulu, ne znači da tamo nije radio dobar posao. Imali su tada jaku Rijeku u HNL-u”.

Hoće li se Sergeju ponuditi neka funkcija?

“Svako bira svoj put i pravac. Neko mora da zna šta želi u određenoj karijeri i da se razvija u tom putu. On je taj koji treba da pokrene neke prve korake. Što se tiče mene lično i Saveza, svi su dobrodošli i svima su vrata otvorena i sigurno da bih našao vrijeme da sa svima razgovaram”.

(sportsport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime