Najbolja bh. plivačica Lana Pudar (15) u subotu je osvojila bronzanu medalju na FINA Svjetskom kupu u Kazanju u disciplini 100 metara delfin.

Naša sjajna plivačica je obezbijedila prvu medalju ikada za BiH na Svjetskom kupu u plivanju, a nakon velikog rezultata poslala je poruku svim Bosancima i Hercegovcima.

“Hvala Vam na bezbroj poruka i komentara podrške. Zaista sam svaki put posebno ponosna kada vidim koliko ljudima u mojoj državi znače moji uspjesi.

Pošto sam sa ozbiljnim trenažnim procesom krenula tek polovinom devetog mjeseca, nisam imala neka velika očekivanja na ovom takmičenju, ali drago mi je da se dobar rad u prethodnom periodu isplatio i što sam taj rad uspjela krunisati medaljom.

Veliko hvala mojim trenerima, mojoj porodici, svim mojim sponzorima, mojim profesorima na velikom razumijevanju koje imaju za mene, kao i svim mojim prijateljima. Ovo je i vaša medalja.

Za tri dana počinje seniorsko prvenstvo Evrope u Kazanu, gdje ću zabilježiti svoje prve nastupe na prvenstvu Evrope u seniorskoj konkurenciji. Svakako da ću se potruditi da ostvarim što bolje rezultate i opet Vas učinim sretnim i ponosnim”, napisala je Lana na svom Instagram profilu.

Podsjetimo, Lana je u četvrtak bila četvrta u disciplini 200 m delfin, dok je u petak osvojila šesto mjesto u disciplini 50 m delfin.

Bh. plivačica je u obje discipline postavila novi državni rekord.

https://www.instagram.com/lanapudar/?utm_source=ig_embed

(reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here