Mario Mandžukić, proslavljenji hrvatski golgeter, objavio je kraj profesionalne nogometne karijere.

Jedan od najvećih hrvatskih igrača svih vremena poslije sedamnaest godina oprostio se pismom koje je objavio na društvenim mrežama.

– Dragi mali Mario. Dok obuvaš ove kopačke, svoje prve u životu, ne možeš ni zamisliti što ćeš sve ostvariti u fudbalu. Zabijat ćeš golove na najvećim pozornicama i u dresovima najvećih klubova osvajati najveće trofeje. U dresu najvećeg ponosa, hrvatske reprezentacije, ispisat ćeš neke od najvažnijih trenutaka hrvatskog sporta.

Uspjet ćeš jer ćeš na svom putu imati puno ljudi koji će ti pomoći – saigrače s kojima ćeš se boriti, trenere od kojih ćeš učiti, navijače koji će te bodriti te porodicu, menadžera i prijatelje koji će uvijek biti uz tebe. Svima njima bit ćeš zauvijek zahvalan!

A prije svega, uspjet ćeš jer ćeš uvijek davati sve od sebe, i na kraju karijere, na to ćeš biti najviše ponosan. Za fudbal ćeš puno žrtvovati, ali znat ćeš da je bilo vrijedno zbog nevjerovatnih trenutaka koje si doživio.

Prepoznat ćeš pravi trenutak za završiti igračku karijeru, staviti ove kopačke u vitrinu i bit ćeš sretan što za ničime ne žališ. Fudbal će uvijek biti dio tvog života, ali veselit ćeš se novom poglavlju.

Uživaj! Tvoj veliki Mario.

P.S. Ako nekad budeš igrao protiv Engleske u polufinalu SP-a, budi koncentrisan tamo negdje oko 109. minute – napisao je Mandžukić.

Tokom karijere koja je trajala 18 godina nastupao je za Marsoniju, Željezničar (Slavonski Brod), Zagreb, Dinamo, Wolfsburg, Bayern, Ateltico Madrid, Juventus, Al-Duhail i Milan.

https://www.instagram.com/mariomandzukic/?utm_source=ig_embed

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here