trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine potpisao je ugovor sa Bešiktašom.

Naš veznjak u redove turskog prvaka stiže na jednogodišnju posudbu. Zadužit će broj 15 i već je prijavljen za nastup u Ligi evropskih prvaka.

Osim što bi u Bešiktašu trebao imati znatno veću minutažu nego na Nou Campu, Pjanić će solidno zarađivati na nastupe u istanbulskom velikanu.

Kako pišu španski mediji Miralem Pjanić će tokom boravka u Bešiktašu primati dvije plaće.

Istanbulski velikan sinoć je potvrdio na zvaničnoj stranici da će Pjaniću za jednogodišnju posudbu isplatiti naknadu u iznosu od 2,75 miliona eura. No, to nije sve.

Katalonski Sport piše da će naš reprezentativac od Barcelone dobiti fiksnu godišnju plaću od četiri miliona eurta, što znači da će ukupno, u narednoj sezoni neto inkasirati 6,75 miliona eura.

Sport piše da je Pjanić prije odlaska iz Barcelone dogovorio smanjenje plaće i to za 50 posto.

– Bosanskohercegovački veznjak godišnje je zarađivao oko osam miliona eura, a sada će zarađivati ​​četiri – piše Sport, uz obrazloženje:

– Sporazum između Barce i Pjanića ima posebnost. Klub će mu isplatiti godišnju plaću od četiri miliona eura, a isti iznos trebao bi dobiti i naredne dvije godine, ako ne raskine ugovor sa Barcom.

Drugim riječima, Bešiktaš ne plaća ništa od ta četiri miliona. Turski klub, kada je ozvaničio dolazak veznjaka, najavio je da će Pjaniću platiti 2,75 miliona eura. Uz ovaj iznos bh. veznjak će na svoj bankovni račun dobiti i četiri miliona koja će mu platiti Barcelona – piše Sport.

(faktor)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here