Cristianov dom je pun pehara i medalja koje je postigao uz nevjerovatnu radnu etiku, na kojoj mu mnogi zavide. Fudbaler često naglašava važnost discipline kada je u pitanju ishrana, trening i naravno stil života.

Kako bi ostao mašina kakva jeste, Ronaldo osigurava pravilnu ishranu tokom svakog dana.

Doručak

Iako je on sportaš svjetske klase, on se ne uskraćuje ukusne i dobre hrane koju voli. On je veliki ljubitelj ogromnog doručka koji uključuje pecivo, narezak, sireve i puno svježeg voća. Nakon velikog doručka on će popiti latte ili zdravi homemade voćni sok. On obožava sok od kruške, jabuke i ananasa, a također je veliki ljubitelj kafe.

Ronaldo često naglašava važnost redovnih obroka. Mnogi ljudi preskaču obroke i ne slušaju svoje tijelo, a ovo je pogrešan pristup ishrani. On pojede i do šest manjih obroka dnevno, te na ovaj način osigurava energiju za svoje intenzivne treninge. Ako redovno trenirate, onda definitivno trebate biti redovni i u ishrani.

Važnost vježbanja

Jasno je da vrhunski fudbaler poput Cristiana provodi dosta vremena vježbajući. On uvijek svoje treninge započinje sa zagrijavanjem kako bi smanjio rizik od povreda. Istezanje i kardio za zagrijavanje su super kako biste se pripremili za vježbanje.

Kada je u teretani, glavni trening on dijeli na kardiovaskularni trening, poput trčanja i veslanja, i naravno trening s tegovima. On kombinuje ove vrste vježbanja, te na taj način gradi tijelo i održava energiju, a priznaje i kako je ovo odličan način da vam treninzi budu interesantni.

https://www.instagram.com/cristiano/?utm_source=ig_embed

(body.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here