Prethodnih dana ponovo su počeli sukobi u Palestini nakon što je izraelska policija neočekivano upala u džamiju Al-Aqsa i počela da napada vjernike koji su bili tu.

Izraelci nisu birali koga udaraju iako vjernici nisu napravili ništa loše te noći, te nikome nije bilo jasno zašto je policija upala u džamiju dok je trajala molitva. Zbog toga su počeli novi sukobi Izraela i Palestine koji su ponovo eskalirali.

Hamas je odgovorio jučer Izraelcima ispaljivanjem nekoliko raketa na njihovu teritoriju i pokazali su da se ne može tolerisati to što se radi Palestincima već decenijama.

Međutim, Izrael je odgovorio zračnim napadom u kojima je stradalo više od 20 osoba među kojima ima i djece, a broj povrijeđenih povećava se iz sata u sat.

Također, ubrzo nakon toga izbio je i požar na drveću koji se nalazi u blizini džamije Al-Aqse i još uvijek nije jasan uzrok požara.

Mnoge svjetske države osudile su napad na narod Palestine, ali kao i obično niko nije konkretno reagovao. Svjetski mediji i ne daju veliku pažnju onome što se dešava, ali to je praksa već decenijama.

Ipak, mnogi sportisti iz cijelog svijeta su se oglasili zbog sukoba Izraela i Palestine, a među prvima je to uradio Khabib Nurmagomedov koji je dao podršku muslimanima u Palestini i poručio da se ovaj teror jednostavno mora završiti.

Ovu objavu jutros na Twitteru je podijelio i bh. košarkaš Jusuf Nurkić odmah nakon utakmice protiv Houstona.

Za Nurkića je objava Khabiba bila itekako jasno, a uz to je još dodao: “Pray for Palestine” u nadi da će se veoma brzo riješiti ono što se dešava u Palestini prethodnih dana.

(sportsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here