Jedan od naših najboljih nogometaša Vedad Ibišević posjetio je  Bosansku dolinu piramida, saznaje portal „Avaza“.

Kako smo se uvjerili na licu mjesta, domaćin mu je bio osnivač Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, dr. Semir Osmanagić. Bila je ovo prva Vedadova posjeta, a s dr. Osmanagićem je obišao Muzej Fondacije, Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, kao i park „Ravne 2“.

– Za ovu priču oko piramida sam već davno čuo i želio sam da sve to i vidim, pošto ranije zbog obaveza nisam uspijevao. Ipak, čini se da sam došao u najbolje vrijeme, kada je već dosta toga urađeno i kada ima mnoštvo sadržaja. Kao patriota, kada sam prvi put čuo za sve ovo, bio sam sretan i ponosan, a sada sam još sretniji kada sam sve vidio, jer je ovo nevjerovatno fascinantna stvar i mislim da svi treba da budemo ponosni i sretni zbog ovog otkrića i svom svojom snagom pomoći da ovo postane svjetski brend, jer nemamo mnogo ovakvih stvari u našoj zemlji– kazao nam je Vedad.

S nama je podijelio i svoje utiske o lokacijama koje je obišao.

– Kroz karijeru sam zbog povreda često išao u raznorazne komore, a tuneli su neka prirodna komora gdje se odmah po samom ulasku osjete rezultati. Drago mi je da sam obišao ove lokacije i ponovo ću dolaziti, a s parkom i mnoštvom sadržaja ovo je predivan lokalitet gdje se ne možete postidjeti da dovedete bilo koga iz svijeta, tako da ću definitivno biti i ambasador ovog projekta. – kazao nam je Ibišević.

Već neko vrijeme Vede nema na nogometnim terenima, pa nas je zanimalo i šta je sa njegovom nogometno karijerom.

– Odmaram u BiH i čekam da vidim šta će se desiti, da li ću nastaviti ili završiti s karijerom. Već pola godine nemam klub, nisam još donio nikakvu definitivnu odluku i dat ću sebi malo vremena da razmislim i odlučim se. – kazao nam je na kraju čovjek koji će zlatnim slovima ostati upisan u historiju bh. nogometa.

(sport.avaz.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime