Fudbaler Veleža Obren Cvijanović osvrnuo se na proteklu sezonu Premijer lige u kojoj je Velež nakon 33 godine izborio plasman u Evropu. 

“Onakav doček u životu nisam vidio. Mislio sam da nema šanse da ovako nešto ikada doživim. Naši navijači su jedva dočekali da izborimo plasman u Evropu, napravili su nam spektakularan doček po povratku iz Doboja kod Kaknja, i jednostavno ne smijem ni da pomislim šta bi se desilo da smo kojim slučajem osvojili titulu. Iako nam Evropa nikada nije bila naturana, znali smo svoj kvalitet i sami smo sebi zadali cilj da se borimo za vrh tabele. Bili smo jedno vrijeme i u borbi za titulu, ali nas je remi sa Borcem u Vrapčićima ipak vratio korak unazad. Da smo tada sačuvali pobjedu ko zna šta bi na kraju bilo i ko bi se radovao peharu” – započeo je Obren Cvijanović razgovor za “Glas Srpske”, pa dodao: 

“Naravno da bih volio da se oprobam u nekoj jačoj ligi, ali ne po svaku cijenu, odnosno da idem samo da bih otišao. Nisam opterećen inostranstvom, to se jednostavno desi ili ne, možeš ti biti dobar igrač, vrhunski, ali bez malo sreće ništa se neće desiti. Ali, kad već pitate, što se tiče liga iz okruženja, dosta mi se sviđa Mađarska, a kada bih mogao da biram, volio bih da zaigram u Španiji. Mogao sam i više da se nisam povrijedio sredinom ove polusezone. Mogao sam da dodam još jedan ili dva gola u jesenjoj polusezoni, ali ne treba biti proklet. Generalno, prezadovoljan sam, ovo mi je najbolja sezona u karijeri i želja mi je da nastavim ovako. Zimus sam produžio ugovor sa Veležom do ljeta 2023. godine, lijepo mi je u Mostaru i jedva čekam da se navijači vrate na tribine”. 

Za kraj je Cvijanović prokomentarisao i prvaka Bosne i Hercegovine, banjalučki Borac:

“Čestitam Banjalučanima na tituli, zaslužili su je, neka misli ko šta hoće. To je klub koji poslije Veleža najviše volim”. 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime