Najbolji teniser svijeta uživa u zasluženom odmoru. Novak Đoković je ovog vikenda posjetio Bosnu i Hercegovinu. Srbijanski as je sa porodicom ponovo obišao Visoko i Bosansku piramidu sunca, a u subotu je bio gost na vjenčanju džudiste Nemanje Majdova.

Na društvenim mrežama se pojavila fotografija Novaka Đokovića u društvu komandanta Milana Jolovića Legende koji je osim Miloradu Dodiku, izuzetno blizak i drag osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Tokom agresije na BiH komandovao je jednom od najzloglasnijih jedinica Vojske Republike Srpske ”Vukovi sa Drine”, koja je u julu 1995. godine učestvovala u zarobljavanju, odvođenju na stratišta i likvidaciji srebreničkih civila.

Video snimak akcije ”Vukova sa Drine” prilikom zarobljavanja Srebreničana odavno je dostupan javnosti, a bio je prikazan i u haškoj sudnici. Međutim, Jolović nikada nije optužen za ratne zločine, iako se vode istrage protiv njega.

Negira genocid

On je ratnih 90-ih zajedno sa svojom elitnom jedinicom djelovao duž BiH, od Une do juga Hercegovine. Sudjelovali su u brojnim akcijama u Ključu i Drvaru 1995 te u operaciji Krivaja 95 u sklopu koje je napadnuta Srebrenica.

Prije napada na Srebrenicu, Legenda je izjavio: “Sad pritisni brate, frka im je! Nato pakt nam ne može ništa! Opleti dole, da čujem vukove kako zavijaju!”.

Svojedobno se Legenda pohvalio kako je zločinca Ratka Mladića izvukao iz neprijateljskog okruženja i spasio mu život. Otkrio je u jednom intervjuu kako mu je to bio prvi susret s Mladićem koji ga je tada pitao što je po činu.

“Ja kažem – poručnik. Kaže mi on: ‘Nisi ti više poručnik, sad si kapetan’”, prisjetio se Legenda.

Također, on negira genocid u Srebrenici. Svojedobno je priznao da je taj zločin velika mrlja srpske vojske i države u ratu, ali da genocida nije bilo. Ponosan je i na Legiju te svoje poznanstvo sa zloglasnim Arkanom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime