Engleski nogometaš Danny Hodgson dobio je poruku podrške od Cristiana Ronalda nakon što je 26-godišnjak bio žrtva “ničim izazvanog napada”, a poslije kojeg je ostao u komi u bolnici u Perthu u Australiji.

Hodgson, koji igra za ECU Joondalup u Nacionalnom prvenstvu Zapadne Australije, doživio je krvarenje u mozgu nakon što je bio žrtva navodnog “kukavičkog udarca” kada su ga napali na željezničkoj stanici u Perthu prilikom proslave kraja nogometne sezone.

Hodgson je danas napunio 26 godina i dobio je poruku podrške od Ronalda i golmana Manchester Uniteda Deana Hendersona, koji je čak i bivši suigrač Hodgsona, a s kojim je zajedno igrao u Carlisle Unitedu.

“Zdarvo Danny, upravo sam čuo za tvoju priču. Nadam se da ćeš uskoro ozdraviti. Pozivam te da dođeš na jednu od utakmica u Manchester. Brzo ozdravi prijatelju”, kazao je Ronaldo u video poruci.

Golman Manchester Uniteda Henderson dodao je:

“Ostani jak, ostani s nama, proći će i ovo. Obećavam. Znam koliko si jak i bit ćeš dobro. Jedva čekam da te odvedem na utakmicu Manchester Uniteda i upoznaš momke. Rekao sam im sve o tebi i momci ti žele sve najbolje.”

Priča o napadu na engleskog nogometaša šokirala je Australiju, a roditelji mladog nogometaša, Nicola i Peter Hodgson, dobili su dopuštenje da ga vide nakon što su avionom stigli iz Velike Britanije, uprkos strogim ograničenjima zbog koronavirusa.

“Hvala svim momcima u timu i klubu Manchester Unitedu koji su Dannyju Hodgsonu poslali privatne poruke ljubavi i podrške. Poruke mu se svakodnevno prenose i čini se da reaguje. Veliko hvala Dannyjevom prijatelju iz djetinjstva Deanu Hendersonu što je pomogao da se poruke pošalju, pravi je gospodin”, napisala je Nicola Hodgson na Facebooku.

Policija Australiji optužila je 15-godišnjeg dječaka za nanošenje teških tjelesnih povreda Hodgsonu, a mladić će se 22. septembra pojaviti na Sudu za maloljetnike u Perthu.

(klix)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here