Miralem Pjanić stigao je kao zvučno pojačanje Barcelone ljetos, no sve je ostalo na tome, pošto bh. reprezentativac kasnije skoro da nije dobio pravu priliku.

U početku je Pjanić i dobijao kakvu-takvu šansu u timu Barcelone, no onda ga je odjednom Ronald Koeman “prekrižio”, pa bivši igrač Metza, Lyona, Rome i Juventusa skoro da ne igra. Zapravo, bukvalno i ne igra u posljednje vrijeme.

Frnacuski Besoccer pita se: “Gdje je Miralem Pjanić?”, ali na to pitanje teško je dati pravi odgovor. Pjanić protiv Real Madrida nije dobio ni minutu, a Koeman uporno prednost daje De Jongu, iskusnom Busquetsu, talentovanom Pedriju…

Sergio Busquets imao je jednu od najgorih utakmica protiv Real Madrida, a Frenkie de Jong bio je jako limitiran i nije mogao da se pohvali njegov pristu pu tom meču.

“Pjanić je imao težak period kada je tek prešao u Barcelonu, jer je kasnio s pripremama zbog izolacije i koronavirusa, no igrač takvog kvaliteta definitivno je trebao biti češće korišten od strane Koemana. Gdje je Pjanić nestao? Pa to je bio jedan od pokretača Juventusa proteklih sezona…”, navodi se na stranici Besoccera.

Tridesetjednogodišnji veznjak je ove sezone ukupno sakupio 28 nastupa, ali i “samo” 1265 minuta. Uglavnom ulazi s klupe, a u nekim jačim utakmicama čak ni to.

Barcelona u subotu igra protiv Athletic Bilbaa finale Kupa kralja i nažalost, izgleda da ponovo na terenu nećemo vidjeti Pjanića, koji će po svim prilikama na ljeto biti u izlogu jer ostane li Koeman, teško da će Pjanić nastaviti da igra u Barceloni i u 31. godini potražit će nove izazove.

Pjanić kao najveća pogreška u historiji nogometa?

André Cury, bivši glavni čovjek Barcelone za južnoamerički nogomet je dovođenje Pjanića opisao kao jednu od najvećih grešaka u historiji ove igre.

“To je jedna od najvećih pogrešaka koje sam vidio u svijetu nogometa. Apsurno je. Mijenjate 23-godišnjaka koji ima platu dva miliona za 31-godišnjaka koji mora imati platu od šest miliona”, rekao je Cury za katalonski Sport.

(sportsport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime