Senad Lulić je bio član najbolje generacije bh. reprezentacije, jedine koja je izborila plasman na neko veliko takmičenje i to u Brazil 2014. godine.

“Kod nas je reprezentacija kao da dođeš malo na odmor. Jedeš kolače, porodica, pokloni… onda idu utakmice i tu si mrtav. Tako je bilo kod nas”, Lulićeva je rečenica koja se posljednjih dana mnogo mogla pročitati u bh. medijima.

Lulić je famoznu rečenicu izgovorio na proljeće 2019. godine prije utakmice Intera i Lazija kada je razgovarao sa Samirom Handanovičem.

Rečenica koja se često može čuti ili pročitati u slučaju svakog neuspjeha reprezentacije BiH, tako je bilo i sada nakon izostalog plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Lulić se od reprezentacije BiH oprostio prije četiri godine, početkom 2020. godine nakon nagovora predstavnika Saveza prihvatio je da se vrati u reprezentaciju, ali tada je stigla povreda koja je na neki način značila i kraj karijere.

Univerzalni bočni fudbaler je trebao biti uzdanica tadašnjeg selektora Dušana Bajevića u baražu za Euro, ali je teško povrijedio zglob. Poslije toga se pojavio i koronavirus te je baraž prolongiran, međutim Lulić se nikad nije vratio među popularne Zmajeve.

Protiv Verone je povrijedio zglob. Očekivalo se da se brzo vrati na teren, ali stvari su se pogoršavale pa je na kraju imao čeka nekoliko operacija i definitivno više nije bio isti igrač.

Propustio je praktično cijelu 2020. godinu, da bi u prvoj polovini ove godine upisao 20 nastupa. Kako sada stvari stoje utakmica protiv Sassuola igrana 23. maja mu je posljednja u karijeri.

Tokom ljeta se spominjalo nekoliko opcija, ali Lulić nije pronašao novi angažman i već neko vrijeme boravi u Švicarskoj gdje uživa u društvu supruge Sandre i svoje troje djece.

Dojam je da je nekako tiho završio zaista sjajnu karijeru. Bez previše glamura i javnog eksponiranja odlučio je da se povuče i vodi miran život sa sebi najbližim osobama.

U fudbalsku penziju je otišao kao istinska legenda Lazija. Za Nebeskoplave je igrao deset godina. Nosio je kapitensku traku i postao vječni heroj nakon što je 2013. godine svojim golom donio Kup Italije pobjedom nad Romom. Osvjio je dva Kupa i dva Superkupa Italije. 

Lulić je porijeklom iz Jablnice, tokom agresije na BiH otišao je u Švicarsku zajedno sa roditeljima gdje je i napravio prve fudbalske korake. Igračku afirmaciju je doživio u Young Boysima gdje su mu sjajne igre i donijele nastup u reprezentaciji za koju je odigrao 57 utakmica uz četiri postignuta gola.

(sportsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here