Bosna i Hercegovina je doživjela totalni krah u novembarskim utakmicama i ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo. 

Sve je bilo gotovo u susretu protiv Finske. Očekivanja su bila velika, u nekim kombinacijama je bio dovoljan i bod, ali je stiglo totalno razočaranje. Upisan je poraz s 1:3.

Nije bilo Edina Džeke, pa se očekivalo od Miralema Pjanića i Radeta Krunića da glavni posao preuzmu na sebe, ali to se nije desilo. Primjetila je to i publika na Bilinom polju.

Prilikom izlaska iz igre Krunić je dobio zvižduke, što najbolje govori kakvu je partiju odigrao. Međutim, iako je reprezetnativni izlet bio neučinkovit, u Milanu imaju druge planove za njega.

Naime, i više nego zadovoljni njegovim izdanjima i nastupima Rossoneri s Krunićem planiraju potpisati novi ugovor bez obzira što mu trenutni važi do 2024. godine.

Plan milanskog kluba je da Krunić potpiše saradanju do 2026., što znači da bi na San Siru ostao do svoje 33 godine.

Navodno su i počeli pregovori sa njegovim agentima i narednih sedmica bi trebao uslijediti dogovor, bez obzira što bh. reprezentativca u svojim redovima želi i Torino.

Stefano Pioli je i više nego zadovoljan veznjakom iz Foče, prije svega zbog njegovih takičkih mogućnosti. Početak nije bio lagan, ali se se vremenom nametnuo te je u posljednje vrijeme i starter.

Krunić je izrastao u itektako zahvalnog i korisnog igrača te je to glavni razlog zašto Pioli želi da ga zadrži u klubu što je duže moguće.

(sportsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here