Nakon što je postala juniorska prvakinja Europe u plivanju, Lana Pudar od Grada Sarajeva dobiće na korištenje stan i besplatne termine na Olimpijskom bazenu Otoka.

Anja Margetić, olimpijka u plivanju i dogradonačelnica Sarajeva, pozdravila je ovaj uspjeh i najavila nastavak Lanine karijere u Sarajevu. 

“Lana Pudar je napravila historijski rezultat za bh. plivanje, a nakon povratka iz Tokija svoju karijeru će nastaviti graditi u Sarajevu. Ova mlada plivačica, kao i svi drugi perspektivni mladi sportisti, zaslužuju uslove koje im se nažalost ne pružaju u BiH. Drago mi je što sam svojom pozicijom dogradonačelnice uspjela doprinijeti nastavku Lanine karijere, za sada u Sarajevu. 

Uspjeli smo osigurati općinski stan u Novom Sarajevu u kojem će Lana sa svojim trenerima boraviti kada bude u Sarajevu. Sa upravom bazena na Otoci smo osigurali dva termina dnevno za nju i druge perspektivne plivače i plivačice. Sada će bazen dva puta u toku dana biti postavljen na 50 metara, što će uveliko olakšati pripreme za takmičenja. Posebno mi je drago što sam iz budžeta Grada Sarajeva osigurala sredstva za Lanu i njenu ekipu. 

Hvala načelniku Hasanu Tanoviću, predsjedavajućem Robertu Plešeu i vijećniku Ahmedu Kosovcu na pomoći u Novom Sarajevu, hvala upravi Olimpijskog bazena za saradnju, hvala kolegama iz Grada Sarajeva, a najviše hvala Laninim trenerima za sve što rade. Sarajevo je olimpijski grad i mora biti srce olimpijskog sporta u BiH, privlačiti sportiste, osiguravati im uslove za napredak, koristiti svoju infrastrukturu i razvijati novu. Lana čestitam i dobro došla u Sarajevo! Cijela Bosna i Hercegovina, pa tako i Sarajevo je tvoja kuća i treba da bude kuća svim bh. sportskim talentima i nadama.

Naša stranka će se kroz vijeća i parlamente boriti da Lana Pudar, i ostali perspektivni sportisti i sportistkinje, dobiju adekvatne uslove treniranja i u Mostaru”, poručila je Anja Margetić, dogradonačelnica Grada Sarajeva.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime