Napadač reprezentacije Švicarske Haris Seferović (29) u ekskluzivnom razgovoru za “Avaz” osvrnuo se na svoje golove i senzacionalnu pobjedu na Euru 2020, s kojom je svjetski prvak Francuska otišao kući 8:7 penali (3:3).  

– Mislim da smo zasluženo u četvrtrfinalu… – rekao je Seferović i dodao:

– Utakmicu smo počeli dobro, pogotovo prvo poluvrijeme je bilo fantastično. Dobro smo stajali u odbani, ali i organizovali dobre kontra napade. Iz šansi koje smo imali postigli smo gol(ove), što je bilo jako bitno. Drugo poluvrijeme počeli smo – tako da kažem, “strašljivo”, onda smo još promašili i penal, te nam je krenulo “nizbrdo”. Dobili smo tri gola, ali nismo se predavali. Znali smo da su Francuzi dobri, ali ipak, ni u minulim utakmicama Eura koje smo gledali u pripremi utakmice nisu briljirali.

Seferović ističe da ni kod rezultata 1:3 nije gubio nadu.

– Znali smo i tada da je još sve moguće, vjerovali smo u to… Nismo se predali, a kada smo došli na 3:2 (oba gola postigao je Haris, a drugi u 81. minuti – op.a.), znali smo da ćemo postići još jedan. Na kraju se to i dogodilo, te smo nakon penala slavili.

Na konstataciju da je selektor Švicarske u razgovoru za “Avaz” prije utakmice izjavio: Nismo bez šansi protiv Francuza, a poslije meča: Vjerovao sam u našu ekipu… Seferović dodaje:

– Da, da… Svi smo znali da je Francuska jaka, ali na ovakvim turnirima, u nokaut fazi, sve je moguće. Mi smo stvarno vjerovali u nas, što smo na kraju i potvrdili na terenu.     

Neizbježna tema u razgovoru sa Seferevićem je i njegova domovina, Sanski Most, gdje su rođeni njegovi roditelji.

– Normalno da mi je drago što se slavilo u mom Sanskom Mostu, ali kako sam čuo i Sarajevu. Kad god mogu odem na nekoliko dana u Sanski Most, gdje mi živi rodbina, ali i drugovi. Moj otac i majka su iz Sanskog Mosta, tako da mi je uvijek drago doći. Inače, nakon utakmice protiv Francuske sam dobio puno poruka iz Sanskog Mosta. Moj otac je bio na utakmici u Bukureštu, tako da sam sretan da je i moj narod u Bosni gledao utakmicu i da znaju da sam dobro igrao. Drago mi je što sam obradovao i moje Sanjane, te sve Bosance i Hercegovce…

(sport.avaz.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here