Juventus je prošle sedmice objavio da Andrea Pirlo više nije trener ovog kluba. Pirlo je prošle sezone izabran za prvog trenera Juventusa iako nije imao iskustva na velikoj sceni kao trener.

No, u Juventusu su vjerovali da je Pirlo pravi izbor i da zaslužuje priliku, ali se na kraju pokazalo da nisu bili u pravu.

Stara dama je nakon devet godina ostala bez Scudetta, a na kraju su se jedva plasirali i u Ligu prvaka. Nakon što je sezona završena klub je odlučio da se zahvali na saradnji Pirlu i njegovim pomoćnicima.

U stručnom štabu bio je i hrvatski stručnjak Igor Tudor kojeg je upravo Pirlo doveo. Međutim, Tudor nije zadovoljan kako je na kraju sve ispalo.

On je nakon otkaza odlučio da otkrije šta se dešavalo, te nije štedio Pirla. Tudor je poručio da mu je krivo što je imao isti status kao i ostali pomoćnici, a tako nije bilo dogovoreno.

“Bila je teška sezone. Na kraju smo uspjeli da se plasiramo u Ligu prvaka i osvojimo Kup Italije. Nakon toga su nam dali otkaz. Žao mi je zbog toga i mislim da to nije bio pravi potez. Ipak, ono što sam odlučio jeste da više nikada neću biti nečiji pomoćnik”, kaže Tudor i nastavlja.

“Pirlo me zvao u Juventus. Imao je pet izbora i na njemu je bila odluka. On je izabrao mene, ali kako je blizak s Robertom Baronijem i njega je doveo. Kasnije je došao i jedan pomoćnik za analize. Ono što mi je najviše zasmetalo jeste što smo svi bili na istom nivou”.

“To nije bilo fer jer na kraju krajeva ja sam trener. To sam prihvatio samo jer se radi o Juventusu. Sada čekam novu šansu, ali samo na poziciji prvog trenera jer više neću da budem pomoćnik. Volio bih da idem u Veronu gdje je Ivan Jurić napravio odličan posao. Tu je i Sassuolo i vidjet ćemo šta će biti na kraju”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime