Nizozemski stručnjak Ronald Koeman i naredne sezone će biti trener Barcelone, a u prvom obraćanju medijima nakon što je zvanično objavljeno da će ostati trener Blagurane istakao je da mu je jako drago što je dobio podršku predsjednika.

Mediji u Španiji danima su pisali o budućnosti Koemana i faktički do posljednjeg trenutka nije se znalo da li će ostati na klupi ovog kluba, no Joan Laporta na kraju je odlučio ipak pružiti podršku ovom stručnjaku i ostaviti ga barem još jednu sezonu na klupi kluba.

Nakon što je i zvanično objavljeno da će ostati trener Barcelone, Koeman se oglasio saopćenjem na Twitteru te je poručio kako je sada “napokon miran” uz poruku igračima da se fokusiraju na narednu sezonu.

“Drago mi je što mogu reći svojim igračima i stručnom štabu da se mogu potpuno fokusirati na novu sezonu. Proteklih nekoliko sedmica je bilo jako teško, ali drago mi je što mi je predsjednik dao podršku i sada sam potpuno miran. Fokus svih u klubu je isti: napraviti pobjedničku Barcelonu i osvajanje trofeja”, napisao je Koeman.

(klix.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime