Nakon medijskih istupa člana Upravnog odbora FK Velež Senada Husnića, te zvaničnog saopćenja FK Velež, kojima su izensene optužbe na račun prvog potpredsjednika Nogometnog saveza BiH Ivana Beusa, na zvaničnoj stranici NS BiH objavljena je njegova reakcija.

Disciplinska komisija Nogometnog saveza BiH donijela je žestoku odluku kojom se FK Velež kažnjava oduzimanjem tri boda i finansijski sa 10.000 KM. Također, prvi čovjek kluba Šemsudin Hasić suspendovan je na dvije godine obavljanja dužnosti u nogometu.

Tim povodom danas je stiglo saopštenje mostarskog kluba u kojem se navodi da njihova borba za pravdu ovdje neće završiti te da su spremni ići i do međunarodnih sudova.

Također su postavili pitanje zašto je direktor Zrinjskog i potpredjednik Nogometnog saveza BiH Ivan Beus tražio izbacivanje Veleža iz lige, što je on kategorično demantovao.

“Demantirati da sam, kako je navedeno, izričito zahtijevao da se FK Velež isključi iz Premijer lige, definitivno je apsurdno, jer je svima jasno da u tome nema i ne može biti istine. Naime, pravilnici NS BiH po tom pitanju su apsolutno jasni, kako kada je u pitanju nadležnost Disciplinske komisije koja je donijela poznate odluke, tako i kada je u pitanju Pravilnik koji određuje disciplinsku odgovornost. Želim naglasiti da su takve optužbe potpuno neodgovorne i neistinite, tako da se još više čudim kako ozbiljni ljudi iz Uprave FK Velež mogu tako paušalno i neodgovorno istupati u javnost, a da niti s čime ne potkrepljuju iznesene optužbe.

Pojedinci koji ih tako olako iznose moraju biti svjesni vlastite odgovornosti i svojih propusta, a ne tražiti krivca u drugima i lažnim optužbama skretati pažnju medija. Bez želje da demantiram nešto što nema potrebe demantirati, ipak sam primoran istaći da kao član Izvršnog odbora niti na koji način nisam sudjelovao u donošenju bilo kakvih odluka vezanih za ovaj slučaj, a uostalom nisam niti mogao ako je to potrebno naglašavati. Na kraju želim također istaći da sam jako razočaran iznesenim neistinama, odnosno koliko su pojedinci spremni ići daleko da bi sa sebe skinuli odgovornost, ali to neka ide njima na obraz. U svakom slučaju, ove neistine, ali i zlo koje mi se želi nanijeti, sigurno me neće pokolebati i daljnjem radu, a zadovoljštinu zbog iznesenih neistina i kleveta ću potražiti kod nadležnih sudskih organa”, izjavio je Beus.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here