Ne stišava se bura nakon incidenata na utakmici 10. kola Premijer lige BiH između Veleža i Borca, kada su domaći navijači izrevoltirani suđenjem Sabrije Topalovića utrčali na teren i prekinuli meč.

Kasnije je Velež dobio žestoku kaznu od Nogometnog saveza BiH. “Rođenima” se oduzimaju tri boda, 10.000 KM, a suspendovan je i stadion na šest utakmica, kao i predsjednik Šemsudin Hasić na dvije godine obavljanja ikakve funkcije u bh. fudbalu. 

Velež je sada na udaru, a u odbranu svog kluba stali su bivši igrači, sportski radnici i ljubitelji fudbala. Osuđuju nasilje, ali smatraju da su “Rođeni” žestoko kažnjeni. Takvog mišljenja je i legendarni Semir Tuce.

– Da se razumijemo, kao sportista i čovjek sam protiv svakog oblika nasilja – govori Tuce, ali ga boli etiketiranje njegovog Veleža i navijača:

– Veležovi navijači nisu huligani! To nema niko pravo reći. Ustvari, ne zanima me šta pojedinci govore, ja najbolje znam kakvi su navijači. Najbolji su! Svi su to vidjeli kada je Velež igrao u Sarajevu, kada su djeca od sedam do 77 godina bez i jednog incidenta bodrili svoj klub. Svi su o tome pisali i pričali. Ja sam ponosan na Velež i Veležove navijače – rekao je Tuce.

– Navijači su izgubili strpljenje. Ovo je atak i na predsjednika Hasića. On ima i moju podršku i svih onih kojima je Velež u srcu. Kapa dolje i Seji Kajtazu – poručio je legendarni fudbaler “Rođenih”.

(sport.avaz.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here