Bh. košarkašica, Jonquel Jones, trenutno je među najboljim igračicama svijeta. Jones, koja je rođena na Bahamima, govorila je o pozivu BiH.

Jones je svojim sjajnim partijama postala miljenica svim bh. navijača.

“Prilika je došla putem mog agenta. Prije toga, tek sam jednom nastupila za Bahame i, iskreno, to nije baš bilo najbolje iskustvo. Za mene je prilika da igram za BiH zapravo bila važna jer bih dobila evropski pasoš i finansijski bolje prošla u Evropi. Zatim sam pričala sa trenerom Goranom Lojom, na čiji poziv sam došla u Bosnu”, kazala je Jones, a potom govorila o gostoprimstvu naše zemlje.

“Tretirali su me kao člana porodice, osjetila sam gostoprimstvo. Svi su bili jako ljubazni. Prvi put sam ekipu upoznala prije kvalifikacijske utakmice u Orenburgu, protiv Rusije.”

“Naišla sam na veoma toplu dobrodošlicu, od prvog dana se nisam osjećala kao stranac, već kao da sam dio tima. Zatim smo pobijedili Rusiju, što je za BiH bilo prvi put u zadnjih 20 godina, tako da su ljudi bili uzbuđeni kada su shvatili i da mnogo toga možemo napraviti zajedno u budućnosti”, istakla je Jones.

Jones trenutno igra WNBA ligu u dresu Connecticu Suna, a sa Zmajicama će se boriti za Svjetsko prvenstvo.

(Reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here