Atalanta je sinoć s 3:2 pobjedila na gostovanju u Firenci i tako zadržala borbu za mjesta koja vode u Ligu šampiona iz Serija A krajnje neizvjesnim. Posebno emotivan nakon pobjede bio je strijelac pobjedonosnog gola Josip Iličić. 

Atalanta je u juče odigranoj utakmici s Fiorentinom ponovo pokazala da je istrajnost i vjera u sopstvene kvalitete ključni kvalitet ekipe iz Bergama. Iako je Dušan Vlahović izjednačio vođstvo tima sa sjevera Italije koje je s dva gola postavio Duvan Zapata, Lombardijci su smogli snage da dođu do punog plijena 20 minuta prije kraja utakmice. Slovenački fudbaler Josip Iličić je poslije utakmice izjavio:

“Poznati smo po tome da za nas utakmica nikad nije gotovo prije nego što sudija odsvira kraj. Naša najveća snaga je što znamo kako ustati nakon pada i kako pozitivno reagovati u kritičnim situacijama. Istina je da u budućnosti moram podići nivo defanzivne igre. Kristijan Romero mi je prije utakmice rekao da ukoliko zabijem gol moram dotrčati do njega i zagrliti ga. Tada sam mu rekao da se ne smijemo opterećivati time i da prvo moramo ispuniti taj cilj i postići pogodak, a kada sam ponovo postavio prednost našeg tima momentalno sam ga se sjetio i potrčao mu u zagrljaj. Ne želim sada da pričam o svom potencijalnom transferu na ljeto, prvobitni plan je završiti aktuelnu sezonu što je bolje moguće, pa ću onda razmisliti o svemu”. 

(merdianbetsport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime