Zahvaljujući Fondaciji „Jusuf Nurkić“ tuzlanski Dom zdravlja je dobio prijeko potrebni mamograf. Nurkić je obezbijedio 420.000 KM, a Vlada TK 40.000 KM.

Humanitarnu akciju Jusufa Nurkića pozdravio je Vedran Lakić, ministar finansija te Aldin Međedović predstavnik UNDP-a koji je učestvovao aktivnostima vezanim za donaciju.

“Moram se zahvaliti u ime Vlade TK porodici Nurkić i našem dobročinitelju Jusufu koji godinama pomaže, možda javnost to i ne zna, i pomaže u svim segmentima društva. Najviše kantonu u kojem je ponikao i svoju općinu. Zaista mu mnogo hvala”, rekao je Vedran Lakić, ministar finansija TK.

Fondacija “Jusuf Nurkić” je preko UNDP-a BiH i Vlade TK dao podršku aktivnostima prevencije raka dojke, a očekivanja su da će liste čekanja u Domu zdravlja biti znatno kraće.

“Mamograf je ovdje, danas je zvanično isporučen, to je rezultat finansijske pomoći prvenstveno našeg košarkaša Jusufa Nurkića, ali i uz osigurano finansijsku kontribuciju Vlade TK. Zbilja mi je želja da i ubuduće nastavimo realizovati sličneprojektne aktivnosti kako razvojnog karaktera tako i one koje imaju veliki značaj za naše građane”, rekao je Aldin Međedović, predstavnik UNDP-a.

Predstavnik Fondacije „Jusuf Nurkić“, inače tetak našeg košarkaša, dr. Elvedin Trakić je najavio kako će se i dalje podržavati transparetni i projekti važni za širu društvenu zajednicu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime