Jusuf Nurkić, naša najveća NBA zvijezda, na svom Facebook profilu potvrdio je da je primio treću dozu vakcine, tzv. booster dozu, u borbi da se zaštiti od koronavirusa.

Nurkić se kratko oglasio i poslao snažnu poruku:

  • Imam svoju booster vakcinu. Vjernik u nauku.”

Zanimljivu priču u julu 2021. donio je američki ESPN o Jusufu Nurkiću, koja najbolje dokazuje koliko veliko srce ima naša zvijezda iz redova Portlanda.

Kako piše ovaj portal, Nurkić je u pandemiji koronavirusa izgubio nekoliko članova porodice, a BiH je u proteklom periodu “opustošio” COVID-19.

  • BiH ima samo donacije, ali nedovoljne za vakcinaciju svih ljudi”, kazao je Nurkić i dodao: “Pokušao sam kupiti vakcine za cijelu zemlju. Pripremio sam novac, plan i sve. Ali još se to ne možemo učiniti. Čak i da pronađem potencijalnog prodavača, izgleda da američki zakoni ne dozvoljavaju prodaju cjepiva van države, sve dok se ne cijepe svi Amerikanci. Ne znam što da više radim, sve sam pokušao”, pričao je tada razočarani Nurkić.

Nurkiću je sve još teže palo, jer su u SAD ostale velike zalihe vakcina koje nisu iskorištene, a koje bi rado kupio za Bosnu i Hercegovinu.

  • Sve ove zemlje pate… Amerika ima vakcina i ljudi se ne žele vakcinisati” kaže on, prenosi ESPN i dodao:
  • Osjećam da je čovječanstvo nekako propalo, jer bi sve zemlje u okolini trebale dobiti barem neke od tih vakcina, zar ne?”

Prošlog jula, taman kad je NBA balon počeo na Floridi, Nurkić je saznao da je njegova nana u Bosni i Hercegovini oboljela od COVID-19 i umrla.

To je zvijezdu iz BiH nagnalo na ovakvu odluku, da pokuša nabaviti vakcine za sve stanovnike BiH, piše američki portal.

(hayat)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here