Kapiten Barcelone Lionel Messi ostat će na Camp Nou, javili su u utorak brojni evropski mediji.

Argentinski reprezentativac je obavijestio predsjednika kluba Joana Laportu da će prihvatiti ponudu za nastavak saradnje vrijednu čak 35 miliona eura po sezoni.

34-godišnjem fudbaleru posljednjeg dana juna ističe ugovor, a uskoro bi trebalo da potpiše novi do kraja sezone 2022/23. Dakle, Messi će za dvogodišnji paraf zaraditi 70 miliona eura.

Po svemu sudeći, Messijev ostanak značit će i odlazak velikog broja zvijezda. Naime, Marca prenosi da će Barcelona zbog novog ugovora koji je ponudila Messiju morati značajno smanjiti troškove predviđene za plate i to u cifri od 200 miliona eura.

Kad Messi stavi potpis na novi ugovor, Barcelona će za čak 40% premašiti finansijski fair play, odnosno, na plate će trošiti čak 110% svog prihoda, dok finansijski fair-play zahtjeva da to bude do 70%.

To ujedno znači da će Barca nastojati prodati igrače koji imaju velike plate, a ne igraju bitnu ulogu, a među njima je svakako i Miralem Pjanić.

Pjanić sa svojih 8.400.000 miliona eura godišnje nije među najplaćenijim igračima Barcelone, ali za očekivati je da će katalonski klub pokušati prodati bh. fudbalera s obzirom da je Ronald Koeman jasno stavio do znanja da ne računa na njega, a da im je istovremeno svaka ušteda novca bitna.

Moguće je i da ista sudbina čeka Griezmanna, Busquetsa, Piquea i Dembelea na čije plate Barcelona godišnje troši više od 100 miliona eura.

(raport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime