Bh. političari tradicionalno su gluhi i bezosjećajni za vapaje bh.sportista kao najvećih promotora Bosne i Hercegovine. Ali isti ti političari su u prvim redovima na aerodromima kada neka reprezentacija, sportista ili ekipa ostvari zapažen rezultat.

Tako će biti sa ženskom košarkaškom reprezentacijom, najprijatnijim iznenađenjem Evropskog prvenstva. Predsjednik KSBiH Mirza Teletović, Razija Mujanović, direktor ženske reprezentacije i Amer Čolan, generalni sekretar KSBiH, danima uoči odlaska bh.košarkašica na EP, pisali su dopise, molbe, zajednički i pojedinačno kucali na brojna vrata državnih institucija. Samo sa jednom željom da ih pomognu kako bi na EP predstavljalji Bosnu i Hercegovinu.

Takvi su dopisi i molbe završavale u smeću ili u ladicama sekretara ili šefova kabineta vodećih političara. Koji su vrlo bahati, gramzivi i rastrošni, kada su u pitanju njihove privilegije.

Jednom, u većem dijelu Federacije “omraženom” političaru morat će se aplaudirati. I dok su neki “patriotski” nastrojeni političari uskratili finansijsku pomoć Zmajicama, pravdajući to neusvajanjem budžeta, jedan političar je našao način da pomogne košarkašku reprezentaciju. Za rubriku “vjerovali ili ne” je pouzdana informacija Milorad Dodik da je član Predsjedništva iz reda srpskog naroda, pomogao žensku košarkašku reprezentaciju. Saznajemo da se radi o iznosu od nekoliko hiljada KM. Bez koje ne bi bilo ni kvalitetnih priprema i briljantnih izdanja na Eurobasketu.

Koji su se “bošnjački” političari oglušili, prepoznat će se sami. Vjerovatno neće imati obraza doći na doček. U Sarajevo ili Banja Luku svejedno.

Bez obzira na činjenicu da budžet državnih institucija nije usvojen, uvijek postoje interventna sredstva, što je najbolje svojim primjerom pokazo Milorad Dodik.

(badgesrecpro.com)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here