FK Sarajevo bi na narednoj Skupštini kluba trebao dobiti dva nova člana Upravnog odbora. Nakon što je u javnosti procurio dokument kojim se razrješavaju Hajrudin Kapetanović i Elvir Lemeš, te da će na njihova mjesta doći dvije nove osobe.

Jedna od njih je Ismir Mirvić, koji je u prethodnom periodu postigao dogovor sa vijetnamskim biznismenom Nguyen Hoai Namom, oko preuzimanja njegovog udjela. To je konačno kompletirano u prethodnim danima, a skupštinski članovi će to zvanično aminovati na narednoj sjednici. Mirvić će najvjerovantije obavljati ulogu predsjednika UO, što je i logično.

Druga osoba koja s epojavila kao neko ko će u narednom periodu obavljati ulogu člana Upravnog odbora FK Sarajevo je Jasmina Suljović. Mnogi su se pitali ko je zapravo Jasmina Suljović?

Kako smo uspjeli saznati radi se o advokatici, koja u našem glavnom gradu ima advokatsku kancelariju.

Ono što je posebno interesantno, je da je Jasmina Suljović, zapravo kčerka Šefika Džaferovića, aktuelnog člana Predsjedništva BiH. Džaferović je osoba koja je poznata ovdašnjoj javnosti, kao funkcioner stranke SDA.

Da li će Jasmina Suljović i zvanično postati član UO FK Sarajevo ostaje da se vidi nakon skupštinskog zasjedanja. Podsjećanja radi, Skupština FK Sarajevo bit će održana 19. septembra 2021. godine.

(sport1.oslobodjenje.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here