Godinu dana nakon što ga je iz Juventusa dovela u transferu koji je iznosio 60 miliona eura, Barcelona je Miralema Pjanića poslala na posudbu u Besiktas i pritom se obvezala da će preuzeti veći dio plate koju će on primati u turskom klubu.

Katalonski radio otkrio je da je Pjanić prije odlaska na posudbu u Besiktas potpisao smanjenje primanja za 60 posto. Zbog toga će mu Barcelona ove sezone platiti tri miliona eura, a Besiktas 2,75 miliona eura. Pjanić je ostao razočaran odnosom Ronalda Koemana prema njemu i smatra da je Barcin trener ključni razlog njegovog neuspjeha u tom klubu.

“Nisam se mogao naviknuti na situaciju koju sam imao prošle sezone. Nisam to želio. Ja sam igrač. Volim igrati nogomet i to me čini sretnim. Uvijek sam želio igrati za Barcelonu, ali nisam očekivao da situacija postane toliko komplikovana“, opisao je Pjanić. U novom razgovoru za portal Football Italia pojasnio je svoju situaciju.

“Nisam nimalo igrao. U jednom trenutku mi je prišao i Messi. Rekao je da mu nije jasno zašto ne igram. Zanimalo ga je jesam li posvađan s trenerom, a ja većinu vremena nisam znao što je razlog tako maloj minutaži. Koemana jednostavno nije bilo briga“, zaključio je bosanskohercegovački veznjak.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here