Nakon što je Barcelona poražena na gostovanju kod Rayo Vallecana 1:0 nizozemski stručnjak Ronald Koeman – koji je u Barci ostavio drag kao igrač – dobio je otkaz.

No, bliski Koemanovi ljudi ispričali su medijima što se sve tog dana događalo kada mu je Laporta uručio otkaz, a jedna od priča koja intrigira javnost svakako je otpremnina od 12 miliona eura koju bi Nizozemac trebao dobiti.

Tako je Koeman na klupi Barcelone izdržao nešto više od godinu dana, ali to je bila turbulenta godina u kojoj se puno toga dogodilo. Od odlaska Luisa Suareza pa do Lionela Messija…

Zbog loših rezultata zapravo je bilo samo pitanje dana kada će Koeman dobiti otkaz i kada će ga čelni čovjek Barcelone Joan Laporta – ispratiti iz kluba. No, Koemana je jako zabolio način na koji je dobio otkaz jer mu ga je Laporta uručio u avionu na povratku iz Madrida. Mnogi se slažu kako je laporta mogao pričekati da svi prespavaju…

Ta se vijest Španjolskoj proširila nakon što je poznati novinar Lluis Canut, koji je blizak s Koemanom, to ni sa čim izazvan ispričao u eter jedne emisije.

“Ronald smatra kako su se prema njemu odnosili dosta loše, a Laporta mu je tokom povratka iz Madrida samo kratko kazao da ‘neće nastaviti saradnju s njim.’ Znate, ‘Ronald je jedva čekao da sve bude gotovo”, ispričao je Canut.

No, zanimljivo je bilo čuti i Canuta kada se dotakao otpremnine od 12 milijuna eura koju bi Koeman prema ugovoru trebao dobiti. Naime, pisalo se kako bi, zbog ljubavi prema klubu i respektu koji ima, pristao i na puno manji iznos.

“Istina, Barcelona ga je zamolila da prihvati manju otpremnine, ali iskreno mislim da Ronald na to, nakon svega, neće pristati”, dodao je Canut.

Očito je da Canut puno toga zna, a koliko je toga istina teško je reći. I kako će u razlazu s klubom postupiti Koeman to samo on zna. Ipak je u tom klubu proveo šest lijepih igračkih sezona, od 1989. do 1995. i jako dobro zna što taj klub znači navijačima i svim ljudima u Kataloniji.

(raport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here