Napadač rumunske Universitatea Craiove Elvir Koljić oporavio se od teške povrede koju je zadobio prošle godine zbog čega je pauzirao gotovo deset mjeseci.

Napadač koji je do teškog loma noge imao status reprezentativca Bosne i Hercegovine istakao je da želi da se vrati na prijašnji nivo, ali i naglašava da mu je za potrebno vremena, prenosi Faktor.

“Znam da svi jedva čekaju da budem kao prije. I ja to želim, ali je teško. Ne mogu biti na 100 posto nakon deset mjeseci bez fudbala. Osjećam se veoma dobro, ali mi je potrebno malo vremena da se vratim u vrhunsku formu”, rekao je Koljić za zvaničnu klupsku stranicu te se zahvalio navijačima na podršci koju je imao tokom oporavka.

Nekadašnji napadač Krupe, Borca i Rudara iz Prijedora do sada je upisao četiri nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine i vjeruje da može zamijeniti Edina Džeku u nacionalnom timu naše zemlje.

“Moji najdraži napadači su Edin Džeko, Zlatan Ibrahimović i Ronaldo. Ne znam koliko se mogu upoređivati sa njima, ali mislim da vrhunski napadač mora imati malo od svakog od njih. Džeko je nevjerovatan fudbaler, vrhunski je čovjek, upoznao sam ga u reprezentaciji i želim ga naslijediti u reprezentaciji kada se oprosti. Nadam se da mogu zauzeti njegovo mjesto, ali je i dalje dug put do toga. Moram igrati mnogo bolje u Rumuniji kako bih dobio mjesto u reprezentaciji“, kazao je bh. napadač.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here