Žensku kadetsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine u košarci od 18. do 27. avgusta očekuje nastup na Evropskom prvenstvu B divizije koje će biti održano u Podgorici.

U izuzetno jakoj grupi, naše košarkašice snage će odmjeriti sa selekcijama Nizozemske, Sjeverne Makedonije, Republike Irske i Srbije.

Selektor Drago Karalić i njegov pomoćnik Slaviša Ožegoviću imali su mini pripreme na Vlašiću, a vjeruju da u Crnoj Gori mogu napraviti dobar rezultat.

Ono što je velika stvar za ovu selekciju što se reprezentaciji priključila i 15-godišnja Lyla Kahrimanović, koja je završila svu potrebnu dokumentaciju, dobila bh.pasoš, te će sigurno pojačati našu selekciju na vanjskim pozicijama i ovoj selekciji dati novu dimenziju u igri.

Lyla je kćerka bivšeg košarkaša Čelika, Bosne i Zrinjskog, Zeničanina Armenda Kahrimanovića, koji već 15-tak godina žive u Sjedinjenim Američkim Državama. Treba istaći da veliku zaslugu i posao oko prikupljanja mnoge dokumentacije imaju prijatelji od Laylinog oca (Kenan i Ivana), koji su unazad par mjeseci prikupljali sve potrebne papire kako bi mlada Kahrimanovićka dobila bh. pasoš.

Za ovu mladu košarkašicu i njen vanserijski talenat se već pročulo u ovoj zemlji, a to zahvaljujući, Raziji Mujanović nije promaklo, te će ova košarkašica, koja je rođena Amerikanka, ali koja odlično komunicira i na našem jeziku biti osvježenje u kadetskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, te se nadamo da će im pomoći da ostvare što bolje rezultate.

(sportsport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here