Derbi prvog kola nove sezone Premijer lige BiH na Grbavici će odigrati Željezničar i Borac.

Željezničar će ove subote dočekati starog rivala u prvoj utakmici pred svojim navijačima još otkako je proglašena pandemija koronavirusa.

Tim povodom su se putem Facebook stranice oglasili navijači Željezničara – Manijaci sa važnom porukom za sve pripadnike plave boje koji planiraju doći na južnu tribinu.

“Godina i pol bez porodičnog okupljanja u Dolini ćupova – mnogo je!

Taj period je iza nas te ćemo imati čast, u godini u kojoj Željezničar obilježava stogodišnjicu postojanja, prisustvovati utakmicama.

Željo se nalazi u nezavidnoj situaciji, ali su pozitivne promjene u klubu na vidiku i stoga svi trebamo doći i podržati, kako te promjene tako i ovaj mladi, ambiciozni tim na terenu, bez prevelikih očekivanja u ovoj sezoni. Kao i ranijih sezona i ove ćemo također pozvati sve navijače Želje da se u što većem broju odazovu na poziv kluba za učlanjenje, obnove članarina i kupovinu sezonskih karata. Ovo je način da pokažemo da nam je stalo do kluba, da bi za uzvrat imali pravo tražiti rezultate njegovih uposlenika.

Zaželjeli smo se utakmica, ne štedite grla i dlanove ma na kojoj tribini bili! Zbog ograničenog broja ulaznica, zamolili bismo one koji nemaju namjeru stajati u kopu već sjediti negdje sa strane, da ne kupuju kartu za Južnu tribinu i da na taj način omoguće da do karte dođe onaj ko će navijati 90 minuta. Ovo nije poziv za nedolazak na Jug, već baš suprotno – da budemo u što većem broju bodreći Želju iz kopa! 

Vremenske prilike nam ne trebaju biti prepreka za dobro i brojno izdanje na Jugu, pogotovo ako u obzir uzmemo koliko dugo nismo bili na stadionu.

Za ovu utakmicu organizovan je korteo sa željezničke stanice, nema puno potrebe objašnjavati šta je simbolika ove lokacije.

Okupljanje: 18:30 h

Polazak: 19:00 h

Lokacija: željeznička stanica

Utakmica se igra s početkom u 21:00 h.

SVI NA PORODIČNA OKUPLJANJA!

NAPRIJED ŽELJO LJUBAVI MOJA!”, poručili su Manijaci.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime