Ruski teniser Daniil Medvedev u razgovoru za “Tennishead” otkrio je koliko profesionalni teniseri zarađuju novca. 

“Brojevi mogu da izgledaju impresivno, to je tačno. U mom slučaju, trenutno sam zaradio 16 miliona dolara igrajući tenis, ali nije tako jednostavno. Prije svega, na svakom turniru na kojem osvojite novac, morate da platite porez na dohodak. U Rusiji je to 13 posto, u Francuskoj 15, u Americi 30, a u Engleskoj 20. Ali ovo je samo vrh ledenog brijega. Ako zaista počnete da zarađujete novac, morate imati na umu da ćete na kraju godine da platite i vrlo visoku stopu poreza” – započeo je Daniil Medvedev, pa nastavio: 

“Ako u Francuskoj zaradite milion evra, morate da platite porez od 45 posto, ako se ne varam. Možete doći do finala Rolan Garosa i sigurno je da ćete biti srećni jer ste osvojili milion i po evra. Od tog iznosa moraćete da platite porez i ostaće vam 1,3 miliona. Naravno, na kraju sezone platićete novi porez od 400 ili 500 hiljada evra Francuskoj. Kada izračunate poreze, putovanja, plate trenera, ostaće vam polovina od toga što ste zaradili na turnirima”. 

Medvedev je otkrio i kolika je plata vrhunskih trenera, kao i načine na koje može da se isplaćuje:

“Zavisi od svakog slučaja. Ako govorimo o igračima iz Top 100 ili Top 50, igračima sa kojima treneri putuju privatno… Možete da se dogovorite o mesečnoj plati ili procentu od dobijene novčane nagrade. Otprilike između šest i deset odsto od nagrade, što je 6  ili 15 hiljada evra. Zatim su tu i drugi načini, da se treneri plaćaju prema broju sedmica tokom kojih prate igrače na turnirima”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime