Amar Rahmanović, koji je u zimskom prelaznom roku napustio Sarajevo i prešao u tursku Konyu, za Dnevni avaz govorio je o svom novom klubu, reprezentaciji, selektoru Petevu te lošoj formi svog bivšeg kluba Sarajeva.

 “Brzo sam pohvatao konce, mada mislim da mogu još puno bolje. Ipak, kada uzmem u obzir da nisam prošao pripreme s klubom i da sam došao u pola sezone, mogu biti zadovoljan. Najvažnije je da sam zdrav, da nije bilo nekih povreda”, kaže Rahmanović i govori da su mu mnogo pomogli saigrači iz reprezentacije koji igraju za Konyu:

“To mi je mnogo olakšalo. Momci su zaista fantastični. S Aničićem se još nisam maltene vidio, jer se on povrijedio u međuvremenu. Šeha, Amir i Deni su zaista super momci. Čim sam došao, kroz 10-15 dana sam imao osjećaj da sam već duži period tu.”

Amar je dobio poziv novog selektora Peteva za prethodne mečeve Zmajeva i ima samo riječi hvale za bugarskog trenera.

“Selektor je unio nešto novo. Svi momci su, kako vidim, zadovoljni i stvarno je sve kako treba. Samo šteta zbog tih prosutih bodova. Mislim da smo Finsku trebali pobijediti, čak i protiv velikana, kakav je Francuska, odigrali smo dobru utakmicu, imali smo te neke svoje šanse koje nismo iskoristili i da smo osvojili bod, mislim da ne bi bilo nezasluženo. Danas svi igraju lopte, vidjeli ste i da su Ukrajinci kiksali. Imam dobar osjećaj. Iz okupljanja u okupljanje, mislim da će biti sve bolje i bolje, jer sa selektorom Petevom smo dobili neki novi ton u našoj igri. Šteta što je imao koronu, mislim da bi nam još više doprinio.”

Za kraj je prokomentarisao i slabije igre u nastavku sezone svog bivšeg kluba Sarajeva.

“Nisam mogao ni sanjati da će titula biti pod upitnikom. Mislim da su momci s karakterom i vjerujem da će oni iznijeti taj zadati teret. Bit će stvarno teško, ali, eto, u srijedu su pokazali isto jednu dozu karaktera, okrenuvši utakmicu u svoju korist. Teško je u velikom klubu poput Sarajeva, pogotovo kad uđeš u seriju loših rezultata. Tad je duplo teže”, rekao je Rahmanović za Dnevni avaz.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime