Lionel Messi dao je prvi intervju nakon odlaska iz Barcelone i potpisivanja mega ugovora sa francuskim Paris Saint-Germainom.

Argentinski mađioničar se dotakao mnogih tema, a najzanimljvija je svakako ona o odlasku iz Barcelone i tome šta je prethodilo takvom raspletu.

“Nisam to uopšte očekivao, planirao sam potpisati ugovor i odmah nastaviti s treninzima. Mislio sam da je sve gotovo i da se samo čeka moj potpis, ali kada sam došao u Barcelonu, rekli su mi da taj ugovor više nije moguć i da ne mogu ostati u Barceloni, odnosno da moram pronaći drugi klub jer Barcelona nema novca. To je promijenilo moje planove i moram reći da mi je bilo teško. Morali smo napustiti kuću, djeca su morala promijeniti školu, a iako sam odlučio karijeru završiti u Barceloni, na kraju nisam imao izbora.”

Dogovor sa PSG-om je ubrzo postignut, pa Messi sada ističe da je sretan što je dio takve momčadi.

“Počeo sam razmišljati o budućnosti, a PSG mi je ponudio da im se pridružim. Dobio sam i druge ponude, ali moram priznati da sam s PSG-om sve završio brzo. Nije bilo lagano sve završiti praktično preko noći, a bit ću iskren i reći da me zaveo taj projekat, ambicije kluba, igrača kao i kompletna grupa. Svi ti elementi su učinili da se brzo dogovorimo.”

“Ovdje je svima san da se osvoji Liga prvaka. Klub radi na tome već nekoliko godina i bili su blizu. Volio bih da osvojim Ligu prvaka, a to sam govorio i dok sam bio u Barceloni. Mislim da ova grupa igrača ima oružje da osvoji taj trofej.”

(sportam.info)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here