Lionel Messi je danas održao press konferenciju na Nou Campu povodom odlaska iz redova Barcelone, a na istoj su se pojavili i njegovi brojni trenutni i bivši saigrači.

Legendarni Argentinac pojavio se na bini u suzama, a potom se obratio prisutnim medijima i jako teško je govorio.

“Bio sam uvjeren da ću ostati ovdje u Barceloni. Ovo je moj dom, naš dom. Želio sam ostati u Barci i to je bio plan, a danas se moram oprostiti nakon provedenog cijelog svog života ovdje”, rekao je Messi, a potom je nastavio:

Poslije 21 godine, odlazim sa suprugom i troje djece. Ne mogu reći da se nećemo vratiti jer ovo je naša kuća, jako sam zahvalan zbog svega što sam proživio ovdje. Hvala klubu, trenerima, saigračima, prijateljima, ljudima koji su bili tu svakog dana. Svi su pokazali veliko poštovanje prema meni”.

Messi žali zbog načina na koji se oprašta od katalonskog kluba.

Nikada nisam zamišljao da će se sve završiti ovako. Nadao sam se da ću to učiniti na terenu, sa svojim prijateljima, saigračima, pred publikom koja bi skandirala moje ime. Oduvijek sam zamišljao pun Camp Nou navijačima koje nisam vidio godinu i po. Nažalost, moralo je ovako biti”, istakao je Argentinac, a potom je poručio da će se vratiti:

Nadam se da ću se jednog dana vratiti kako bih donio nešto novo klubu, mnogo uspjeha i zajedničkih lijepih trenutaka u budućnosti. Mnogo je riječi koje bih rekao, ali jednostavno me emocije obuzimaju i teško mi je da govorim”.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here