trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Miralem Pjanić postao je novi član turskog velikana Bešiktaša.

Bh. veznjak je odlučio da napusti Barcelonu nakon samo godinu dana u klubu jer sa trenerom Ronaldom Koemanom više nije mogao sarađivati.

Nizozemac mu nije davao previše šanse za igru. Pjanić nije želio da još jednu sezonu provede na tribinama i odlučio se na odlazak.

U razgovoru za Tuttosport Pjanić je istakao kako je silno želio u Juventus, ali da je zadovoljan i transferom u Bešiktaš.

“Postojali su kontakti sa Juventusom, ali ovakvi transferi nikad nisu laki. Volio bih da sam se vratio jer volim Juventus i volim raditi sa Allegrijem. Blizak sam sa navijačima i imam odlične odnose sa predsjednikom Agnellijem”, rekao je Pjanić za Tuttosport i dodao je:

“Bešiktaš me silno želio u finišu prelaznim roka. U Barceloni sa Koemanom više nisam mogao ostati. Nisam želio izgubiti još godinu dana. Želio sam igrati, a Bešiktaš je turski šampion i igra Ligu prvaka”, rekao je Pjanić.

Bh. fudbaler je po odlasku iz Barcelone uputio žestoke kritike na račun Ronalda Koemana.

Ovaj mu nije ostao dužan. Nizozemac tvrdi da je bh. fudbaler pokazivao slabiji kvalitet od konkurenata za tim i da zbog toga nije mogao naći mjesto u ekipi.

Pjanić je za Barcelonu nastupio u samo 30 utakmica, a većinom je šansu dobijao sa klupe.

(sportsport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here