trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Barcelona se svim silama želi riješiti Miralem Pjanića kako bi smanjili teret koji njegova plata predstavlja za budžet kluba. Jasno je čelnicima Barce da Ronald Koeman neće koristiti Pjanića mnogo naredne sezone te ne žele u svojim redovima imati igrača od kojeg nemaju neke koristi.

Stoga je Barca dala bh. reprezentativcu odriješene ruke da pronađe sebi novi klub. Zainteresiranih klubova ne nedostaje, a trenutno su prvi favoriti za dovođenje Pjanića lodnoski klubovi, Tottenham i Arsenal.

Kako piše katalonski Sport, novi trener Tottenhama Nuno Espirito Santo je odobrio dovođenje Pjanića iz Barcelone. No, Tottenhamu se u posao dovođenja bh. reprezentativca upetljao i gradski rival Arsenal koji bi rado vidio Miralem u svojim redovima.

Arsenal je već počeo pregovore sa Barcelonom, a Topnici žele dovesti Miralema na posudbu.

Mnogi su mišljenja da je upravo Arsenal pravi klub za Pjanića i da bi se “Mali princ” odlično uklopio u stil igre Topnika.

No, ostaje da vidimo šta će se desiti. Pjanić ima još tri godine ugovora sa Barcelonom sa platom koja je veća od 8 miliona eura, tako da Miralemu ni ostanak u Barceloni ne bi teško pao.

(raport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here