Često se dueli Željezničara i Mladosti igrani na Grbavici završavaju sa isključenjima, a to se naročito potvrdilo ove subote u duelu 25. kola Premijer lige BiH.

Čini se da igrači Mladosti nisu nigdje toliko puta “pocrvenili” kao na stadionu Željezničara. U subotu u ludoj utakmici osam golova, podjela bodova (4:4) i dva crvena, oba za goste. Prvo je isključen Marko Zulj zbog jednog oštrog starta, a kasnije je Rijad Sadiku dobio drugi žuti karton.

Računajući ta dva crvena kartona, Mladost je ukupno na 10 gostovanja na Grbavici dobila čak sedam crvenih kartona.

Dva crvena na Grbavici su viđena i u sezoni 2018/19, a tada su Asani i Biber ranije morali pod tuš, a Željezničar je tada slavio s 3:1.

Nekoliko mjeseci ranije, u martu 2019. godine, Mladost je također gostovala Plaviam, poražena je s 2:1, a Nana Welbeck je dobio crveni karton nakon dvije javne opomene.

U sezoni 2017/18 isključen je Filip Arežina, koji je kasnije prešao u Željezničar, a u sezoni 2016/17, u utakmici Kupa, Aladin Isaković je dobio crveni karton. U oba ta meča Željezničar je ostvarivao pobjede.

Zanimljivo je da nijedan crveni karton između ovih rivala nije pokazan na stadionu Mladosti, a takođe, igrači Željezničara nisu bivali isključeni u utakmicama protiv ekipe iz Kaknja.

Dva tima odigrala su 16 međusobnih utakmica (dvije u Kupu) i ekipa Željezničara daleko je uspješnija sa 10 pobjeda, dok su tri puta slavili igrači Mladosti. Uglavnom, utakmice često bivaju jako zanimljive, sa puno uzbuđenja i neizvjesnosti, a kartoni su učestali.

(sportsport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime