Mladost iz Doboja kod Kaknja će u toku ove sedmice podnijeti Tužilaštvu Bosne i Hercegovine krivične prijave protiv članova Drugostepene komisije za licenciranje i neimenovanog eksperta iz Saveza, koji su taj klub izbacili iz Premijer lige.

Advokati Mirza Dževdetbegović, Kenan Elezović i Edin I. Hodžić su u ime Mladosti uputili dopis Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine, u kojem traže da Izvršni odbor Saveza poništi odluku Drugostepene komisije za licenciranje, koja je, kako se navodi – potpuno nelegalno – izbacila tu ekipu u niži rang takmičenja, piše “Klix.ba“.

Osim dopisa koji je upućen u prostorije Saveza, advokatski tim kluba iz Doboja kod Kaknja će u toku ove sedmice podnijeti Tužilaštvu krivične prijave protiv članova te komisije i eksperta čije ime Savez nije objavio, a koji je protumačio da je ugovor između kluba iz Kaknja i Grada Zenice nevažeći.

Podsjećamo, najveći problem Mladosti je stadion koji ne ispunjava uslove Premijer lige, pa su oni sklopili dogovor sa gradom Zenica, oko korištenja “Bilinog polja“. Navodno, u tom dogovoru nije učestvovao Čelik, te je to razlog nedobijanja licence.

(merdianbetsport.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime