trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Navijači Finske već su stigli u BiH, ali čini se da neće moći gledati utakmicu u Zenici, zbog odluke FS BiH da gostujućim navijačima zbog COVID okolnosti nije dopoušteno prisustvo na Bilinom Polju.

Jussi Hartikainen, predsjednik Asocijacije navijača reprezentacije Finske, za finske medije izjavio je kako je ova udruga, zajedno sa navijačima Ukrajine koji se nalaze u istoj situaciji, prijavila FS BiH u UEFA-i.

“Određeni broj navijača Finske je već u BiH ali ne mogu kupiti ulaznice, zbog FS BiH koji je napravio problem kada nisu našoj reprezentaciji dali ulaznice za ovaj meč. Žalili smo se UEFA-i, a pridružili su nam se i navijači Ukrajine koji također ne mogu na stadion u BiH.” poručio je Hartikainen za iltalehti.fi.

“Naš savez se već žalio UEFA-i, a naša žalba je samo nadopuna te iste. Nečuveno je da ne možemo navijati za našu reprezentaciju” rezignirani su Finci.

Ovakva praksa FS BiH nije ništa novo, jer su isto napravili i drugi europski savezi u zavisnosti od stepena opasnosti od pandemije COVID-om.

Isto su prošli i naši navijači koji nisu mogli, zvanično, prisustvovati utakmici Frnacuska – BiH u Strasbourgu u septembru ove godine. U praksi, na stadionu ih je bilo nekoliko stotina.

Za ulazak na stadion, nevakcinisanim osobama biće potreban COVID test, a FS BiH omogućio je besplatno testiranje prije utakmice.

(Reprezentacija.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here