Poznata sportska business stranica Sportico objavila je listu najbogatijih sportista svijeta u 2021. godini, a legendarni NBA košarkaš Michael Jordan i dalje je neprikosnoven na vrhu.

Među sadašnjim i bivšim nogometnim i košarkaškim zvijezdama, bokserima, Formula 1 pilotima i ostalim čuvenim sportistima, Michael Jordan je najbogatiji i njegovo bogatstvo se procjenjuje na 2,62 milijardi dolara.

Na drugom mjestu, pola milijarde iza njega je najbolji golfer moderne ere Tiger Woods. Podij kompletira još jedan od najvećih golfera svih vremena Arnold Palmer.

Prvi među nogometašima na listi je Cristiano Ronaldo, s imovinom vrijednom 1,24 milijardi dolara. Iza njega slijede Floyd Mayweather, Lebron James i Leo Messi.

Lista deset najbogatijih sportista svijeta:

Michael Jordan: 2,62 milijardi dolara

Tiger Woods: 2,1 milijardi dolara

Arnold Palmer: 1,5 milijardi dolara

Jack Nicklaus: 1,38 milijardi dolara

Cristiano Ronaldo: 1,24 milijardi dolara

Floyd Mayweather Jr.: 1,2 milijardi dolara

LeBron James: 1,17 milijardi dolara

Lionel Messi: 1,14 milijardi dolara

Michael Schumacher: 1.13 milijardi dolara

Roger Federer: 1.12 milijardi dolara

Lista je kreirana na osnovu zarade sportista od njihovih ugovora, uključujući sponzore, partnerstva i prihode vezane uz merchandising (roba koja se može kupiti ili prodati te aktivnosti na prodajnome mjestu koje potiču potrošača da donese odluku o kupnji određenoga proizvoda, u prvome redu načinom njegova izlaganja).

(sport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here