Iako je prema posljednjim podacima protiv covida vakcinisano oko 95% košarkaša u NBA ligi, nekoliko desetaka ih se još opire, unatoč brojnim komplikacijama koje im to donosi.

Jedna od tih komplikacija posebno bi ih mogla koštati na gostovanjima kod jedine neameričke NBA momčadi Toronto Raptorsa, pa čak ih i poslati u zatvor.

Kanada je donijela Akt o karanteni, prema kojem nevakcinisani igrači tijekom boravka u gradu ne smiju napuštati hotel, osim radi momčadskih aktivnosti. Kršenje tog pravila može rezultirati zatvorskom kaznom do šest mjeseci i/ili globom od 750.000 dolara, javlja The Athletic.

Akt se ne odnosi na igrače Raptorsa, koji su ionako svi vakcinisani, nego samo na goste koji ulaze u zemlju. Oni po ulasku i dalje moraju odraditi razdoblje karantene, ali članovi sportskih momčadi imaju izuzeće prema kojem, naravno, smiju u dvoranu. No bilo koja druga aktivnost izvan hotela im je zabranjena i može rezultirati spomenutim kaznama.

Najpoznatiji NBA igrač koji se još nije vakcinisao je Kyrie Irving iz Brooklyn Netsa, ali njegovi problemi ponajviše počivaju na “pehu” da igra u New Yorku, čije su lokalne zdravstvene institucije zabranile nevakcinisanim osobama ulazak u dvorane pa on ne može igrati na domaćim utakmicama, ali ni trenirati s momčadi dok je u gradu.

Može igrati na gostovanjima, kao što je ono u Torontu, ali tokom boravka u Kanadi bit će ograničen na put od aerodroma do hotela, dvorane i natrag. Netsi još nisu odlučili hoće li trpjeti Irvingove odlaske i povratke u momčad ili će jednostavno cijelu sezonu odigrati bez njega.

Ista pravila vrijede i u San Franciscu, ali Golden State Warriorsi više nemaju problematičnih igrača nakon što je Andrew Wiggins popustio i primio vakcinu.

Los Angeles je postao treći grad s takvim pravilima, ali američki mediji pišu da su svi igrači Lakersa i Clippersa već vakcinisani protiv covida.

(raport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here