Italijani su sinoć nakon penala bilji bolji od reprezentacije Engleske i tako sasvim zasluženo osvojili titulu prvaka Evrope. No, sve je moglo biti drugačije da kapiten Azzura Giorgio Chiellini nije u 95. minuti napravio fantastičan potez.

Naime, Chiellini je loše procijenio jenu loptu, a mladi Bukayo Saka mu se provukao iza leđa i krenuo je prema golu Italijana. No, iskusni lisac Chiellini to nije dozvolio te je mladog Engleza povukao za dres i englesko krilo završilo je na travnjaku.

Sudac Bjorn Kuipers odmah je pokazao žuti karton talijanskom stoperu. Chiellini se nije bunio jer je bio svjestan da je tim potezom spriječio potencijalno iznimno neugodnu situaciju za Azzurre. Brzonogom Saki se otvorio prostor i možda je to moglo završiti i s pogotkom za vodstvo Engleza, a onda je pitanje kako bi se stvari odvile i bi li se Italija mogla vratiti.

Znao je to i Chiellini, koji je dan poslije finala pošteno i otvoreno prokomentirao tu situaciju.

“Nisam oćelavio s 23 godine, lomio svoj nos 30-ak puta i jurio 120 minuta za Kaneom da izgubim finale na takav način”, izjavio je Chiellini, koji će za mjesec dana navršiti 37 godina.

Chiellini je ostvario svoj cilj sa reprezentacijom Italije, a da li će se nakon ovog Eura oprostiti od reprezentacije ostaje da vidimo.

(raport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here