Najbolja plivačica BiH Lana Pudar nakon što je osvojila tri medalje – jednu zlatnu i dvije srebrene na Evropskom juniorskom prvenstvu, vratila se u domovinu, a u rodnom Mostaru priređen joj je veličanstven doček.

Na platou ispred Gradske vijećnice okupilo se nekoliko stotina Laninih sugrađana, među njima i prvi čovjek Grada Mario Kordić, zatim predsjedavajući Gradskog vijeća Salem Marić, te predsjednik Sportskog saveza Mostara Senad Kevelj.

– Istinski sam ponosna na rezultate koje sam postigla u Rimu i drago mi je što su se rad i trud, kako mene, tako i mojih trenera, na koncu i isplatili. Medalje posvećujem svim dragim ljudima u domovini i van nje i drago mi je što vas moji uspjesi čine sretnim – kazala je Pudar nakon spektakularnog dočeka.

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić najavio je izgradnju olimpijskog bazena u Mostaru, kako bi svi talenti mogli ostvariti karijere nalik ili poput Laninoj.

Najbolja bh. plivačica osvojila je srebrenu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u disciplini 200 metara leptir, nakon čega je bila srebrena u disciplini 50 metara leptir, a kruna je došla jučer kada je postala prvakinja u disciplini 100 metara leptir.

https://www.facebook.com/watch/?v=406093810763445

(faktor.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here