Vijest da će se danskom fudbaleru Kristijanu Eriksenu (Christian) ugraditi ICD, uređaj koji može povratiti normalan rad srca, obišla je planetu za nekoliko minuta.

Nesretni Danac, koji se šokantno srušio u 43. minuti utakmice Finske i Danske na Euru 2020, a kojeg su liječnici na terenu oživljavali desetak minuta, oporavlja se uspješno u jednoj danskoj bolnici. 

Jedan od prvih koji su prvi pružili ljekarsku pomoć Dancu na terenu bio je Jens Klajnfild (Kleinfeld), njemački doktor koji radi za UEFA, i koji je počeo s oživljavanjem koje je uspjelo zahvaljujući defibrilatoru.

Klajnfild je za Fox Sports otkrio šta mu je Danac rekao kad ga je oživio.

– Došao je sebi oko 30 sekundi nakon što smo ga oživjeli. Počeo sam razgovarati s njim, pitao sam ga: “Jesi li s nama?” i odgovorio je: “Jesam. J….te, pa imam samo 29 godina”, kazao je Klajnfild.

Danci od 18 sati igraju duel 2. kola Eura 2020 protiv Belgije, a na toj utakmici desit će se prekid u 10. minuti meča, po uzoru na Kristijanov broj na dresu reprezentacije, te će igrači i navijači skupa uz ovacije aplaudirati i tako dati podršku Eriksenu. 

(sport.avaz.ba)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime