Ženska košarkaška reprezentacija BiH danas je odigrala odičan meč i ubjedljivo sa 70:55 savladala reprezentaciju Belgije. Inače, Belgija je jedan od favorita za osvajanje Eurobasketa, pa time pojeda bosanskih djevojaka postaje još značajnija.

Svoje oduševljenje nakon završetka meča nisu krile naše reprezentativke, a ni selektor Goran Lojo.

“Sretan sam. Veoma sretan. Pokazali smo karakter. Belgija je bila veliki favorit u ovoj utakmici, ali i u grupi. Pokazali smo da zaslužujemo pobjedu. Čestitam cijelom timu i ponosan sam”, rekao je Lojo.

“Od naše pobjede protiv Rusije, ženska košarka, posebno nacionalni tim, sve vrijeme je u medijima i dobro smo praćeni. Dobili smo dosta podrške i to je veoma važno za razvoj ženske košarke”, dodao bh. selektor.

“Od Jones sam to očekivao, da će imati double-double učinak. Babić je dobro radila tokom cijelih priprema. Prema ovome ona je definitivno igračica utakmice, ali tim je tim i moramo uvijek svi biti na najvišem nivou kako bi dolazili do pobjeda.”

Čestitku bh. djevojkama je uputila i legendarna Razija Mujanović.

“Narode, mislim da možete biti ponosni. Ovo je za vas! Volim te Bosno i Hercegovino. Radujte se! Idemo dalje“, napisala je Mujanović.

(raport.ba)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here