Lionel Messi od utorka je igrač PSG-a. Nagađa se da je za PSG potpisao do 2023. godine uz mogućnost da se ugovor produži na godinu dana. Zarađivat će po sezoni između 35 i 40 miliona eura, ovisno o ostvarenim bonusima. Messija su hiljade navijača dočekale na pariškom aerodromu.

PSG je učinio sve što je mogao da ga dovede iz Barcelone, s kojom se Messi rastao nakon 21 godinu. PSG Messiju nastoji ispuniti svaku želju. TyC Sports piše da u Messijevom ugovoru postoji posebna klauzula.

Riječ je o tome da mu je reprezentacija Argentine uvijek prioritet kada je u pitanju igranje službenih i prijateljskih utakmica. Osim toga, argentinsko osoblje imat će pristup klupskim prostorijama i blagodatima u Parizu.

To znači da Messi ne mora žurno putovati iz domovine u Pariz, u slučajevima kada nastupa za svoju reprezentaciju. Posljedično, propuštat će neke utakmice francuskog prvenstva kako bi se što više odmorio nakon reprezentativnih nastupa.

Messi je s Argentinom osvojio Copa Americu ovoga ljeta i to mu je prvi trofej s reprezentacijom. Za Argentinu je odigrao 151 utakmicu i zabio 76 golova.

(raport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here