trgovina-bosanskih-proizvoda-meri

Prema nezvaničnim informacijama, ime dobitnika Zlatne lopte je već poznato. Patrice Evra već uputio čestitke.

Ukoliko navodi budu tačni, Lionel Messi bi u ponedjeljak trebao osvojiti svoju sedmu Zlatnu loptu, a najbliži kandidati osvajanju nagrade za najboljeg fudbalera će biti Karim Benzema i trećeplasirani Robert Lewandowski.

Iako se i ranije dešavalo da ime dobitnika bude poznato prije same dodjele, ovog puta je ova nezvanična informacija izazvala mnogo komentara.

Prema mnogim fudbalskim fanovima, jedan od glavnih kandidata za osvajanje ovogodišnje Zlatne lopte je bio Muhamed Salah, koji je imao odličan početak sezone sa svojim Liverpoolom. Također, Jorginho se spominjao kao realna opcija zbog uspjeha na klupskom i reprezentativnom nivou, ali zanimljivo je da niti jedan od ova dva fudbalera se ne nalazi niti među top 3 kandidata.

Pascal Ferre, direktor France Footballa je demantovao ove glasine. Rekao je kako su ove informacije obična nagađanja.

“Ta informacija je jedno veliko nagađanje kao i dosta drugih stvari u prethodnih deset dana, obični blef”, kazao je Ferre.

Ipak, bivši fudbaler Manchester Uniteda je poprilično siguran da će Leo Messi ponovo biti osvajač Zlatne lopte, pa mu je odlučio na tome već i čestitati.

Konačni dobitnik Zlatne lopte će biti poznat sutra.

(raport)

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here